maanantai 13. joulukuuta 2010

Meijän Viljo

Tämmöttinen Viljo-viljapossu muutti meijän kottiin jottain viistoista joulua sitte.  Se kahteli niin vettoovasti Tuiralaisen sisustusputtiikin ikkunasta että pakko oli kopata se  mukkaan. .  Joka joulu se otetaan yläkaapista  ja laitetaan sille mukavaan paikkaan.  Meillä muutenki kinkku on joulun kunkku.  Kymmenkilonen paistetaan, pyhinä sitä syyvään ja uutena vuotena jämistä keitetään perinteisesti hernerokka.  Sitä sitte nautitaan kera sipulisilpun, aurajuuston ja smetanan.  Joskus hyvin suurellakin seurueella:).  Possuista tullee aina hauska tarina mieleen...Oltiin kesällä kerran  miehen enon seitenkymppisillä maalla ja hänelle lahjaksi joku ilopilleri toi pikkasen soman possun.  Lapset sitä ihhailivat ja olivat haltioissaan.  Ennen joulua joskus sitte olitiin vissiitillä taas  ja muksut rientää navettaan possua tervehtimään... ja mitä ihmettä...Juoksevat pihalle ihan pettyneinä kun ei siellä mittään possua ollukkaan vaan ruma, iso ja lihava sika...Että tämmöstä:)  Ilosta alkavaa viikkoa:)

7 kommenttia:

 1. Aivan mahtavan ihana Viljo.

  Jos ois täällä Viljoo näkyny,niin olisin miekii sellaasen ottannu.

  Kuulostaa herkulliselta teijän kinkun jämistä tehty rokka,pitää kokeilla jos jääp kinkkua jälelle.

  Oikein mukavaa viikkoa sinnekii.

  VastaaPoista
 2. sulonen possupoika:)
  ja hauska tuo tarinasi, tulee mieleen oma lapsuus maalla ja elukoiden keskellä kasvaminen:)
  meillä ei kinkkua paisteta,
  miehelle ehkä pikkuinen paisti pala malliksi ,
  mie ite syön vain "rehuja" ja nuorisolle ei possu kelpaa...
  mukavaa viikon alkua sinullekin<3
  yöterkut
  Päivi

  VastaaPoista
 3. Määkin kasvissyöjä, eli kinkku on kunkku elävänä :) Ekologisista syistä jää syömättä, en silti niinkää tuomitse lihan syöjiä, jos tykkää ihan oikeasti lihan mausta niin tottahan sitä joupöydässä pitää olla! Itse oottelen innolla laatikoita, salaatteja, leivonnaisia..jne. NAM!

  Mukavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
 4. Kiva possuli teillä ja ikääkin jo kertynyt. Minäkin teen joulun jälkeen hernerokkaa kinkun tähteistä ja kinkkupiirakkaa!!

  VastaaPoista
 5. Me tullaan katsomaan Viljoa viikonloppuna!
  Sulla on täällä kaikkea ihanaa, mukava lueskella ja katsella!

  Meillähän sitä kinkkua ei oo joulunakaan, mutta kalkkuna me tuhotaan ja joulun jälkeen isäntä paistaa jämistä pottulaatikon!

  VastaaPoista
 6. Hauska possu tuo Viljo =). Minusta kans joulu on ihan kinkku juttu, ilman sitä ei kyllä joulu ois joulu. Hernesoppa sitte maistuukin uunna vuonna. Kalkkunaki on hyvvää mutta parrein sitteki kinkku.

  Iloa sullekin =)
  ps. Puhallusenkeliki saapui meille.

  VastaaPoista
 7. Onko se Viljo Viljapossu :).
  Touhukasta jouluviikkoo sinne.

  VastaaPoista

Ilahutat minua viestilläsi, kaunis kiitos:)