sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Rosmariinia ja omppuloita


  Jokasyksynen puuha on tämä omenasosseen valamistus.  Tämän vuojen omppusato olikin mitä mainioin joten materiaalista ei ole puutetta eikä pullaa...





  Jotensakin innovatiivisena ihimisenä etsiskelin uusia tuulia sosseen sisällöksi ja etteeni tulikin tämä rosmariiniomenasose...





  Ohoje seuraavanlainen :

  2,5 kg omenoita
  2 dl vettä
  yksi rosmariinin oksa
  0,75 dl calvadosta
  1 kg hillosokeria

  Kuoritut omput lohkotaan, hauvutellaan vesitilkan kanssa pehemiäksi.  Sosseuta ja lissää vesi.  Laitoin sitä vaan pikkasen niin saapi paksumpaa sosetta. Lissää rosmariinin hienonnetut lehet, calvados ja sokeri kattilaan.  Keitä kymmenen minnuuttia ja purkita.





  Voin luvata että viepi kielen mennessään.  Kokkeilla voipi vaikka teessä hunajan sijasta.  Tuopi ihan uutta ulottuvuutta...


  Oikein hyvvää hämäränhyssyä kaikille kylläilijöille toivottaa kammarin Lovviisa :)


12 kommenttia:

  1. Kauniita omppuloita ja sose on ihan varmasti mitä maistuvinta, nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omput punaposkiset kyllä ilosen näkösiä ja tuossa sosseessa on se jokin :)

      Poista
  2. Ihana omppukuva! :) Sose on varmasti ihanan makuista! Mukavaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sammoin sinne, mukavata viikkua :)

      Poista
  3. Niin piristävät kuvat harmaaseen päivään, kiitos :)
    Meilläkin tuli komea sato omppuloista, ja hillottu on täälläkin, vaan tuo rosmariinisose kuulostaa herkulliselta,
    tällaiselle rosmariini fanille :)
    Suloista sunnuntai-iltaa kammariin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rosmariinia tulleekin liian vähän käytettyä, erittäin maistuva ja hyvin säilyvä yrtti :)

      Poista
  4. Aina on mukava löytää jotain piristystä vanhoihin resepteihin! Oikein hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tämä meillä talletettaan tarkasti :)

      Poista
  5. Herkulliselta kuulostaa ja näyttää!
    Harmi, että ollaan jo kaikki omppuloiset jo syöty... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu varmaan kaupan ompuistakin :)

      Poista
  6. Löysin ihanan ja tunnelmallisen blogisi ja lisäilin blogilistaani. Mielenkiintoinen hilloresepti on. Täytyypä joskus kokeilla. Olen aloitellut joulublogia tuonne osoitteseen http://joululainen.blogspot.fi, mikäli uudet joulublogit kiinnostaa. Mukavaa viikonloppua sinnepäin!

    VastaaPoista
  7. Niin herkullisen ja hyvännäköinen kuva omppuloista tuossa tiiliseinän vieressä. Kiitos ohjeesta kuulostaa maistuvaiselta ja eikä vaan kuulosta vaan varmasti sitä se on. Nauratti siis sillai hyväntahtoisesti tietenkin, kun mieheni toi minulle eilen kaupasta rosmariinipurkin ja minä tietysti kiitin iloisesti nuuhkien hyvältä tuoksuvaa rosmariinia. Rosmariinia minulla vielä on kasvihuonessa, mutta eihän mies sitä muistanut:)
    Hyvää syksyn jatkoa ja kerrohan Rommille terveisiä rapsutusten kera<3

    VastaaPoista

Ilahutat minua viestilläsi, kaunis kiitos:)